понеделник, 27 май 2019 г.

BMW 1-ва серия (F40), отваря нова глава за това моделно семейство

Кажете сбогом на хеч модела със задно предаване. Пред нас е изцяло новото поколение на BMW 1-ва серия, което отваря нова глава в историята на това моделно семейство. Построено върху модулната платформа на марката предназначена за модели с предно или 4х4 задвижване с напречно разположен мотор, новият моделще трябва да се изправи срещу своите конкуренти с без основният си коз, а именно задните задвижващи колела. Това, което никой няма да каже открито е, че голяма част от компонентите заложени в новото поколение ще намерят място и в бъдещото Peugeot 308, което най-вероятно ще бъде представено през следващата година. 
Новото поколение на 1-ва серия с вътрешно заводско обозначение F40, ще се предлага само с пет врати и ще бъде пуснато на пазара от септември месец. Благодарение на новата архитектура и напречно разположеният двигател, вътрешното пространство е увеличено значително въпреки леко намалените размери, а багажника вече е с обем от 380л. (20 повече от този в предходното поколение). 
За задвижване новото BMW 1, разчита на два бензинови и три дизелови агрегата всички с пренудително пълнене на цилиндрите. Забравете за хибридни или леки хибридни системи, поне за сега. Бензиновите мотори са 3 и 6-цилиндрови с работен обем от 1.6 и 3.0 литра и мощност съответно от 140 и 306к.с., докато дизеловите, 3 и 4-цилиндрови мотори покриват диапазона от 1.5 и 2.0 литра във версии на мощност от 116, 150 и 190к.с. Всички модификации са стандартно оборудвани с 6-степенна, механична трансмисия, като опционално за някои от агрегатите ще се предлага 7-степенна, двудискова или 8-степенна, автоматична трансмисия. Задвижването на четирите колела също е срещу доплащане. 
Интериора е модерен в стила на марката и не блести с нищо, но предлага всички най-нови системи за удобство, свързаност и безопасност. Пред водача място намира 10.2-инчов, цифров информационен панел, който обаче ще се предлага срещу доплащане, а мултимедията от седмо поколение ще се върви с 8.8 или 10.25-инчови дисплей. Ако това ви е малко, можете да поръчате и 9.2-инчов хедъп дисплей. Множество системи за безопасност са стандарт още от базовото ниво на оборудване, като: система за предотвратяване на сблъсък, активна система за поддържане лентата на движение, активен круиз контрол, датчик за обекти в сляпата зона на водача и т.н. За пръв път собствениците на 1-ва серия ще могат да поръчат и панорамен, отваряем покрив, който липсваше до сега в листата с така наречените екстри. Базовата версия 118i ще се предлага с цена от 28 200 евро, а най-маломощният дизел 116d, от 29 900 евро. За BMW M135 xDrive ще трябва да се разделите с минимум 48 900 евро, без панорамен покрив. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар