петък, 18 януари 2019 г.

Hyundai Ioniq с фейслифт и нов интериор

Точно три години след представянето на Hyundai Ioniq, хибридният модел получава козметични промени и изцяло нов интериор. Външно промените се свеждат до нов дизайн на броните и радиаторната решетка, а фаровете вече са с изцяло LED технология. Налични ще бъдати и нови три цвята, както и джанти с нов дизайн. 
Интерирора е претърпял основна промяна, като главен акцент има широкоекранният, 10.2-инчов дисплей на инфотайнмънт системата с гласов контрол. Серийно ще се предлага пакета SmartSense, който включва системата за предотвратяване на сблъсък, асистент за подържане движението в пътната лента, както и система следяща вниманието на водача към пътната обстановка. 
По отношение на механиката и задвижващите възли промени няма или поне не значителни. Хибридната версия комбинира бензиновият 1.6 литров мотор с директно впръскване на горивото и електромотор, чиято обща мощност възлиза на 141к.с. Мощността на Plug-in хибридният модел възлиза  на 160к.с., като може да бъдат изминати до 50км, на изцяло електрически режим. Електрическата версия разчита на електромотор с мощност 120к.с., захранван от 28kWh, литиево-йонна батерия, а автономията според производителя при идеални условия възлиза на 300км. Продажбите на обновеният Ioniq ще започнат от средата на тази година, като цените все още не са оповестени. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар