четвъртък, 6 декември 2018 г.

Skoda Skala - убиецът на VW Golf

Това са официалните снимки на производствената версия на концепцията Skoda Vision, която видяхме само преди два месеца. Името на наследника на Skoda Rapid е Skala и ще се предлага само във версия с пет врати. С този модел чешката марка прави огромен скок в сегмента и по всичко личи, че ще открадне значително количество клиенти от своите преки конкуренти. Scoda Skala попада в класа на Golf, но ще бъде базиран  на MQB-А0 плотформата на VAG, която се използва от Volkswagen Polo.  
Относно качеството и технологиите не са правени никакви компромиси. Оборудването ще включва всички най-модерни системи и технологии познати до момента, като повечето ще се предлагат още от базовото ниво на оборудване. Серийно моделът ще се предлага 4 въздушни възглавници, но броят им може да нарасне до девет, като ще има и такава за защита на коленете. Пълен ел. пакет, климатик, бордов къмпютър и озвучителната система влизат в серийното оборудване на модела. Мултимедията  с големина на екрана от 6-инча ще се предлага срещу доплащане, като на разположение ще бъдат и по-големите 8 и 9.2-инчови дисплеи и виртуален кокпит с 10.2-инчов дисплей. Системата за предотвратяване на удар и датчика за обекти в сляпата зона на водача също ще влизат в серийното оборудване. На практика всичко познати от по-големите модели на марката ще може да се поръча и тук включително и чадър със специално отделение във вратата, панорамен покрив и т.н. 
Двигателите които ще бъдат налични за модела са пет на брой и покриват нормите Евро6. Това са бензиновите 1.0 и 1.5 литрови, TSI агрегати с мощност между 90 и 150к.с. и дизеловият 1.6 литров мотор във версия на мощност от 115к.с. Серийно всички агрегати ще са куплирани с 6-степенна, механична трансмисия, а срещу доплащане ще бъде налична и 7-степенната DSG. Стоп/старт системата ще се предлага серийно, както и спирачната регенерираща система. 
Продажбите на Skoda Scala ще започнат от пролетта на следващата година, но за съжаление цени все още не се съобщават. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар