сряда, 21 ноември 2018 г.

Ford Focus Active Wagon само за Европа

След намеренията на компанията в близко бъдеще да спре производството на леки автомобили и да се съсредоточи само върху SUV модели, кросоувъри и товарни автомобили, ставаме свидетели на увеличаване на моделната гама на настоящите компактни модели със серията "Active", която направи своя дебют с новата Fiesta, а скоро я видяхме и при новото поколение на Focus. Днес марката разпространи официални снимки на най-новото попълнение в моделната линия и по-точно комби версията на Focus.
Ford Focus Active Wagon ще бъде достъпен на пазарите в Европа от началото на следващата година, като разполага с по-агресивен дизайн с офроуд елементи, повишен с 30мм. клиренс, по-големи колела и релси на тавана. Оборудването ще е по-богато, а задното окачване е независимо, което неминуемо означава и значително по-висока цена. 
Моторната гама се припокрива с тази на хеч версията и под капака място намират бензиновите 1.0 и 1.5 литрови мотори, както и 1.5 и 2.0 литровите дизели. Серийно трансмисията е 6-степенна, механична, но срещу доплащане за някои от версиите ще се предлага и новата 8-степенна, автоматична трансмисия. При всички случаи задвижващи са само предните колела. 
Странно е решението на производителят да предлага тази версия само на стария континент имайки предвид, че като цяло Focus е глобален модел и се предлага на пазарите почти в цял свят. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар