сряда, 19 септември 2018 г.

Audi E-Tron представено официално в САЩ

След като видяхме интериора на Audi e-tron, сега следва да видим и официалните снимки на електрическият SUV, който бе представен тази седмица в Сан Франциско. С дължина от 4.9 метра и ширина 1.93 метра, моделът предлага предостатъчно място за пет човека. Въпреки тези размери моделът ценово е конкурентен с Jaguar I-Pace и Tesla Model X , като в САЩ продажбите ще стартират от 74 800 долара. Имайки предвид премиум обстановката и немското качество, то това ще бъде доста сериозен коз на немският модел спрямо конкурентите. 
За задвижване Audi E-Tron, разчита на два електромотора с обща мощност от 360к.с., които ще разполагат с така наречената Boost функция и за определен момент мощността може да се увеличава до 406к.с. Според информацията автономията на модела е 400км, а времето за ускоряване до 100км/ч от място е 5.5 секунди, като максималната скорост е ограничена на 200км/ч. Чрез бързо зарядна станция пък батериите могат да се заредят до 80%, само за 30 минути, като марката възнамерява да построи в САЩ над 500 такива станции. Моделът разполага и с новата система за задвижване на четирите колела, която разпределя задвижването спрямо колелата за части от секундата в зависимост от условията. Също така марката се гордее и с новата система за регенериране на енергията, чиито електромотори могат да зареждат батерията дори и по време на движение. 
Относно интериора няма какво ново да се каже. Виртуалните огледала са факт, но  срещу доплащане, а както казахме качеството на материалите ще е от най-високо ниво. На лице разбира се ще бъдат и редица електронни асистенти и системи за шофиране. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар