сряда, 25 април 2018 г.

Gumpert се завръща с нов модел

През 2016 година немският произовдител на спортни автомобили Gumpert, обяви фалит, а малко след това компанията намери нов собственик и бе преименувана на Apollo. Днес основателя на компанията Roland Gumpert, явно е намерил инвеститори в лицето на китайски компании и представя своя нов модел под името на новосъздадената марка Gumpert RG. За сега от този модел е произведена една единствена бройка, а от интереса към него ще зависи дали компанията ще продължи да съществува. 
Gumpert RG Nathaliе, е построен върху платформата на Gumpert Explosion, но се задвижва от четири електромотора с обща мощност от 430к.с., чиято енергия се доставя от батерия монтирана в централния панел, която пък се зарежда чрез метанолови горивни клетки. Принципа на действие е еднакъв с този на водородните горивни клетки, но тук не е необходимо скъпо струваща зарядна станция за водород и тежки бутилки за неговото съхранение, а цената на метанола е три път по-ниска от тази на бензина. Проблема обаче е, че е изключително слабо разпространен. Ако все пак този модел има късмет и бъде пуснат в дребно серийно производство, то със сигурност няма да разчита на тази система, а най-вероятно на изцяло електрическо задвижване. 
Според собственика на компанията тежащият 1600кг. автомобил ускорява до 100км/ч за 2.5 секунди, а максималната скорост възлиза на 300км/ч. С едно зареждане на резервоара пробегът може да достигне впечатляващите 1200км. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар