четвъртък, 19 април 2018 г.

Новият BYD Tang ускорява до 100км/ч за 4.5сек.

По време на автосалона в Пекин ще бъде представено новото поколение на BYD Tang, чиито дизайн отново е дело на Волфганг Егер, работил в Alfa Romeo и Audi. Размерите са останали почти без промяна, но въпреки това новото поколение ще се предлага и във версия със седем места. 
Технически новият Tang, не се различава от предшественика си. Под капака място ще намира 2.0 литров, бензинов турбо мотор с мощност 205к.с. съчетан с електромотор, чиято обща мощност достига 355к.с. Задните колела разполагат с втори електромотор с мощност 200к.с., като по този начин китайският хибриден SUV е наличен с 505к.с. и 820Nm. Според производителя ускорението на модела до 100км/ч от място става за 4.5 секунди. До две-три години се очаква и изцяло електрическа версия на модела, която марката възнамерява да предлага и в Европа, но за нея подробности все още не се споменават.
Продажбите на новото поколение BYD Tang, в Китай ще започнат още това лято, като цени не са обявени. До две години се очакват първите бройки и в Европа, като една отсигурните страни на стария контнент, която ще предлага модела е Норвегия. Там BYD Tang се очаква да стартира с цена от около 55 000 евро. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар