неделя, 16 юли 2017 г.

Geely представи новите лондонски таксита

Преди 6 години, когато Geely представе цели шест концептуални модела в Шанхай, стана ясно, че марката възнамерява да представи нова версия на прословутите лондонски таксита. Това стана едва този месец, а до края на годината първите екземпляри ще кръстосват улиците на английската столица. Компанията дори вече е получила над 200 заявки и от Холандия. 
Новият модел носи обозначението ТХ5 и е разработен с помощта на Volvo. Платформата е изцяло нова, а задвижването е поверено на хибридна технология с 1.3 литров, бензинов агрегат куплиран с електромотор. Поради този факт компанията LTC се преименува в LEVC (London Electric Vehicle Company), като за напред ще предлага само този модел. Производството ще се осъществява в Англия, а до 2020 година ще бъдат произведени 9000 екземпляра. цената на ТХ5, няма да бъде значително по-висока от тази на досегашните модели задвижвани от дизелов агрегат. Според информацията моделът може да измине до 112км. изцяло на електрически режим, като за 20 минути батериите могат да бъдат заредени на 80%, благодарение на бързо зарядни станции, които ще бъдат построени на стоянките. 
Серийно новите лондонски таксита ще се предлагат със стъклен покрив, WiFi достъп, климатична инсталация, вградена рампа за инвалидни колички и др.


Няма коментари:

Публикуване на коментар