понеделник, 1 февруари 2016 г.

Нов Volkswagen Bora в Китай

От тази пролет в Китай ще започнат продажбите на изцяло новият Volkswagen Bora. Моделът ще се произвежда в местните заводи на марката и ще се основава върху модифицираната платформа PQ35, която бе основа за Golf 6. Размерите са нараснали във всички посоки включително и междуосието. Под предния капак място ще намират два бензинови агрегата. Това ще са атмосферният, 1.6 литров мотор с мощност 110к.с. и 1.4 литровия, TSI агрегат, чиято мощност ще бъде вече 131к.с. серийно те ще са куплирани съответно с 5 и 6-степенни, механични трансмисия, като за по-мощният агрегат ще бъде налична и 7-степенната - DSG. 
Серийното оборудване ще бъде по-традиция богато, но по-бедно от това в седана Sagitar. Интериорът обаче е еднакъв с този на настоящия модел, а това ни кара да смятаме, че компанията е правила доста икономии при създаването на новата Bora. Въпреки, че се основава върху новата платформа много от детайлите идват директно от настоящата  Bora, включително и такива по купето.
Ценово, новата Bora ще се позиционира под Sagitar, като базовите цени се очаква да започват от около 110 000 юана, което се равнява на около 15 000 евро. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар