сряда, 9 декември 2015 г.

Първи снимки на интериора на новият E-class

При Мercedes стана традиция, да публикува снимки на интериора на даден модел, преди той да бъде представен официално. Такъв е и случаят с новият Mercedes E-class, чиято премиера се очаква да бъде през януари месец на автосалона в Детройт. От пръв поглед се вижда, че новият пълноразмерен седан в средният клас на марката ще разполага с луксозен, хай тек интериор, смесица между стиловете на S и C-класата. Главен акцент имат двата 12.3-инчови дисплея пред водача, които обаче ще бъдат налични за по-високите нива на оборудване или срещу доплащане. Впечатление прави още и първият по рода си мултифункционален волан, който разполага с чувствителни на допир бутони по подобие тъчпад, чрез които водача може да управлява различните системи на автомобила без да сваля ръце от волана. 
При цялата тази помпозност е странно решението да бъде монтиран  безсмислен, аналогов часовник на място, което въобще не е подходящо, а именно под бутоните за управление на климатичната инсталация на централната конзола. От марката съобщават още, че дизайна на конзолата между седалките ще бъде различен за версиите с механична и автоматична трансмисия и това е разбираемо, тъй като тези с автоматична трансмисия реално не разполагат със скоростен лост. Водачът още ще може да избира измежду 64 цвята на осветление на акцентите за осветление на интериора. Според главния дизайнер на интериора - Harmut Sinkwitz, новата Е-класа демонстрира ново тълкуване на понятието "съвременен лукс". 
По всичко личи, че това поколение на модела ще бъде едно от най-предпочитаните сред шофьорите на таксита в западна Европа. Надяваме се още до края на този месец да станат достъпни и първите официални снимки на екстериора, както и информацията относно механиката. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар