сряда, 20 май 2015 г.

Renault Kwid представен официално в Индия

Днес в Индия, Renault представи официално първият, френски модел построен върху изцяло новата, модулна  - CMF платформа разработена съвместно с Nissan.  Той е проектиран изцяло от индийското подразделение на марката и ще задоволява нуждите на пазарите в Азия и Южна Америка. Неговото име е Kwid и  е типичен градски кросоувър с дължина от едва 3.7м. и ширина - 1.6м.  Дизайна е в стила на марката, но същевременно опростен. Липсват каквито и да е дизайнерски елементи, но пък за сметка на това главен акцент имат офроуд елементите и грубоватото излъчване, което ще го направят предпочитан сред мъжката част от клиентелата на модела. 
Под предния капак място намира 0.8 литров, бензинов агрегат с принудително пълнене на цилиндрите куплиран с 5-степенна, механична трансмисия. за сега неговата мощност не се съобщава, но става ясно, че до края на тази година ще бъде представена и версия с 1.0 литров агрегат съчетан с роботизирана трансмисия.  Дизелов агрегат не се предвижда!
В интериора всичко е опростено и евтино въпреки наличието на хромирани и пиано лак детайли, които имат за цел да придават по-приятна атмосфера. Моделът е бюджетен и в това няма съмнение. Това го доказва и базовата цена, която започва от едва 4230 евро. Да се чуди човек с какво новото Clio е толкова по-добро, че се предлага на два пъти и половина по-високо цена?! Да - ABS, ESP и въздушните възглавници за пасажерите са неща, които липсват в серийното оборудване, но те не струват още 7 000 евро. 
За сега се мълчи и по отношение на това дали Renault Kwid ще се предлага на други пазари с емблемите на Dacia. Такъв модел напълно би подхождал в портфолиото на румънската марка и би заменил успешно значително по-скъпата Dacia Sandero Stepway



Няма коментари:

Публикуване на коментар