четвъртък, 21 май 2015 г.

Fiat Aegea (Egea) е наследникът на Linea

С лекота можем да кажем, че това е най-добре изглеждащият седан на марката и вече не съжаляваме, че Fiat Viaggio не се предлага в Европа. Днес бе представен официално Наследника на Fiat Linea, чието име е Aegea. За сега обаче остава уговорката, че на снимките е показана предпроизводствената версия на модела, чието име все още не е потвърдено.  Моделът е проектиран в Италия и е класическо триобемно купе предлагащо място за 5 човека и солидно количество багаж (510л.). С дължина от 4.5м., ширина - 1.78м. и височина - 1.48 метра, Aegea се вписва перфектно в средния клас и със сигурност ще има добри пазарни позиции сред своите конкуренти на пазарите в Азия, Африка и Източна Европа. В интериора и оборудването не са правени компромиси и ще бъдат налични последните поколения инфотейнмънт системи с възможност за свързване с мобилни устройства и дори гласово командване на някои от функциите. 
Под предния капак място намират два бензинови и два дизелови агрегата, които няма да блестят с кой знае, каква мощност. Тя ще бъде в диапазона между 95 и 120к.с., която ще се предава към предните колела посредством механична или автоматична трансмисии. 
Продажбите на модела ще започнат в края на годината под името Egea и то само в Турция, където и ще се произвежда. След това марката ще започне експорт в 40 страни по света, с което се надява да се доближи до своята цел, а именно да продава по 120 000 автомобила с емблемите на Fiat. Това в близкото минало не бе проблем, но през последното десетилетие марката загуби много от пазарите, на които бе доминант. За по-обемните продажби ще спомогнат хеч и комби версиите, които трябва да бъдат представени през 2016 година. За сега цени не се съобщават. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар