вторник, 26 май 2015 г.

Mahindra XUV 500 с фейслифт и хибридна версия

Предлаганият и в Европа, индийски SUV модел - Mahindra XUV 500, получава някои естетически промени, които трябва да засилят интереса към този модел. От пръв поглед се вижда, че предната част е изцяло нова и откроява новата версия от далеч. Що се отнася до задната част на модела, то там промените са почти незабележими. 
В интериора също се наблюдават известни промени, като на очи се набива новата централна конзола, която е приютила нова инфотейнмънт система с 7-инчов, тъчскрийн екран. Като цяло оборудването също е по-богато. Без ключовия достъп, стоп-старт бутон, камера за заден ход, 4 въздушни възглавници, автоматични чистачки, кожен салон, климатроник, автопилот и електрическите предни седалки са станали част от серийното оборудване на модела. 
Относно механиката обаче промени няма. Под предния капак място намира познатия 2.2 литров, турбо дизел с мощност 140к.с., куплиран с 6-степенна, механична трансмисия. според информацията обаче, въртящият момент е увеличен, а средния разход на гориво е понижен до 6л/100км. За това допринася и регенериращата спирачна система. Серийно задвижващи са предните колела, а 4х4 задвижването се предлага като опция. Окачването е с нови настройки, като сега то предлага по-сигурно поведение на пътя и по-комфортна возия.
Според изявление на главния директор на компанията, до края на следващата година ще видим и хибридна версия на модела, която ще разполага със същият дизелов агрегат, но съчетан с електромотор интегриран в скоростната кутия, който от своя страна ще подпомага задвижването. Това ще доведе до 18%, по-нисък разход на гориво. версия с автоматична трансмисия също е предвидена, но тя трябва да стане факт още в началото на следващата година. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар