събота, 30 май 2015 г.

До 2018г. "Bosh" ще представи Stop/Start система от ново поколение


До края на 2017 година, Bosch ще предложи на пазара нова Стоп/Старт система, която ще допринесе за икономия с още 15% на гориво и по-ниски емисии изхвърляни в атмосферата. Тя ще носи обозначението BRS (Boost Recuperation System) и реално ще преобразува автомобила в един вид - ограничен хибрид. 

Какво е новото?
На първо място трябва да отбележим наличието на нов - 48V, алтернатор с функция за подпомагане на двигателя при ускоряване. Той от своя страна подава електричество към акумулаторна батерия също 48V, която съхранява нужната енергия за работата на алтернатора в "Boost" режим. Чрез конвертор за 12V, излишното електричество отива към нормална та батерия, която подава необходимата енергия за останалите системи в автомобила. 
Другата новост е възможността на на системата да изключва агрегата още преди автомобилът да е в пълен покой. При отнемана на крака от педала за газта или при натискане на спирачката двигателят с вътрешно горене се изключва. В момента, в който натиснете педала на газта двигателят се стартира отново за секунди без това да се усеща от водача. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар