понеделник, 21 февруари 2011 г.

Първи шпионски снимки на Peugeot 208




Този месец са започнали откритите тестове на Peugeot 208, което трябва да бъде представено през 2012 година. Първите шпионски снимки на силно замаскиран модел са доказателство за това. За съжаление няма по-нова информация относно бъдещия модел за това, за сега ще се задоволим с тази която знаем.
Да припомним!
На първо място се сочи, че сегашния 1.4 литров 4-цилиндров бензинов агрегат ще бъде заменен от 1.0 литров 3-цилиндров турбо с мощност 70, 90 и дори 120к.с. Ако някой смята, че този агрегат е твърде маломощен трябва да се знае, че бъдещото 208 ще бъде с около 100кг., по-леко от предшественика си, а аеродинамиката значително подобрена в което можем да се обидим от последния рендер ни показва с точност 60%, линиите на бъдещия модел.
Малко след официалното представяне ще бъде показана и GTI версията разполагаща с 1.6 литров турбо мотор и мощност около 200к.с., разработен съвместно с BMW. За сега все още не е потвърдено официално наличието на комби версия, но имайки предвид слабото търсене на настоящия модел можем да смятаме, че фирмата ще се откаже от подобен род купе в този сегмент. За радост на тези които обичат откритите модели можем да кажем, че 208СС ще има и ще продължава да разполага с сгъваем метален покрив. Това ще го различава от братовчед му DS3, чиято открита версия ще бъде представена в най-скоро време.

Няма коментари:

Публикуване на коментар