понеделник, 21 февруари 2011 г.

BMW с нова под-марка!



Днес в Мюнхен, говорител на фирмата официално оповести пред журналисти, че фирмата създава нов суб-бранд наречен "BMW i", който ще предлага продукти и услуги за устойчива индивидуална мобилност. Това го знаехме още преди две години (BMW лансира нова марка ), но едва днес стана факт. Първите автомобили BMW-i ще бъдат въведени на пазара през 2013 г.
Това са BMW i3, известен с името Mega City и BMW i8 – суперспотен и ефективен автомобил, разработен на база на концепцията BMW Vision EfficientDynmaics.
Учредява се и холдинговата компания BMW i Ventures, която има за цел да осигури стратегически партньорства и достъп до иновативни услуги.
Така BMW Group отговаря на променящите се потребности на клиентите, включително все по-голямото търсене на алтернативни начини на задвижване, като например: електрически и хибридни задвижващи системи и модели. Така BMW i, става четвъртата марка под крилото на BMW Group, след ВMW, Mini и не на последно място Rolls-Royce. Инвестициите които фирмата ще направи в новия бранд в Европа и САЩ са за около 500 милиона евро.

Няма коментари:

Публикуване на коментар