петък, 19 ноември 2021 г.

Mitsubishi Airtrek - клонинг на Aion V

 По време на автоизложението в Гуанджоу, японската марка представя електрически кросоувър, под името Airtrek. По-интересното е, че този модел е първият случай в който производител от такъв ранг клонира китайски автомобил, а не обратното. Става въпрос за представеният миналата година Aion V, предлаган от концерна GAC. Моделът на Mitsubishi се отличава с малко по-различен дизайн и различен интериор проектиран от японците и ще бъде наличен само на пазарите в Китай, където и ще се произвежда. 


Интериорът предлага два отделни дисплея, съответно за цифровия инструментален панел пред водача и инфотайнмънт системата. Централната конзола между предните седалки е останала плаваща, но с нов дизайн и подредба на контролерите. Воланът също е с различен дизайн характерен за моделите на японската марка, но седалките идват директно от Aion V. 



Видимо Mitsubishi Airtrek, може и да се различава от китайският си събрат, но техниката на двата модела е идентична. За задвижване Airtrek, разчита на електромотор позициониран на предната ос с мощност 184 к.с. и тягова батерия с капацитет от 70 кВтч., която осигурява автономия до 520 км. За сега не се споменава нищо за версия с два електромотора и задвижване на четирите колела, но най-вероятно такава ще появи в по-късен етап, тъй като китайците са готови със своята версия 4х4, чиято мощност възлиза на 260 к.с. 






Няма коментари:

Публикуване на коментар