сряда, 29 април 2020 г.

Aion V е третият модел на марката

Новият бранд на GAC, за луксозни електрически модели създаден преди около две години представя своето трето предложение под името Aion V. С дължина от 4.59 метра, новият електрически SUV е позициониран под GAC Aion LX, но използва същата платформа, налична в останалите модели на марката.
Задвижването също е идентично с това на другите модели, но в случая Aion V, разполага само с един електромотор с мощност 184к.с., позициониран на предния мост и задвижващ предните колела. Батерията налична за модела ще се предлага в три версии с капацитет от: 60, 70 и 80кВтч., които ще осигуряват автономия между 400 и 600км. В последствие марката ще предложи на пазара и версия с два електромотора и задвижване на четирите колела. 
Интериора е с два 12-инчови, сдвоени дисплеи пред водача, а централната конзола е взета на готово от Aion LX. Въпреки по-малките си размери и по-ниска цена, Aion V ще бъде високо оборудван и няма да отстъпва по нищо от своите събратя. В базовото оборудване ще бъдат налични и неща като: ароматизираща система, мултимедия с 5G технология, система от автономно шофиране от 3-то ниво и др. 
В Китай, продажбите на Aion V, стартират от това лято, като цените ще започват от около 24 000 долара.

Няма коментари:

Публикуване на коментар