неделя, 5 септември 2021 г.

Renault Megane E-Tech Electric ще бъде предсатвен официално утре

Малко преди да бъде представена официално производствената версия на Renault Megane eVision Concept, французите разпространиха първите официални снимки на свое изцяло електрически модел наречен Megane E-Tech Electric. Според производителят, това е повдигнат хеч модел базиран върху модулната платформа CMF-EV, която направи своята премиера заедно с Nissan Ariya. Дизайна на Renault Megane E-Tech Electric, повтаря този на концептуалният модел, но е малко по-култивирани линии и детайли с цел по-лесното и евтино серийно производство. Все пак са запазени интелигентните прибиращи се дръжки на вратите, но за сметка на това страничните огледала са останали познатите - класически. Това е и първият модел на марката, който разполага с новата емблема, която бе представена в началото на годината. 


Според информацията френският електрически модел е с дължина от 4.21 метра което означава, че ще се изправи директно срещу Volkswagen ID.3. За задвижване ще разчита на електромотор разположен на предния мост и задвижващ съответно предните колела, чиято мощност ще бъде 217 к.с., а батерията с капацитет от 60кВтч., трябва да осигури автономия от минимум 470км. Ускорението от 0 до 100 км/ч. ще бъде по-малко от 8 секунди. В по-късен етап се очаква и по-маломощна версия с батерия от 40кВтч., както и такава с два електромотора и задвижване на четирите колела. 


Интериора на Megane E-Tech е изцяло дигитализиран с 12.3-инчов, цифров инструментален панел пред водача и 12-инчов, вертикално разположен таблет на централната конзола за инфотайнмънт системата с малка група физически бутони под него за управление на част от функциите на климатичната инсталация. Впечатление прави и квадратният мултифункционален волан, който явно ще стане неразделна част от електрическите модели на режията. 


Продажбите на електрическият модел ще стартират в началото на следващата година, като производството ще се осъществява във Франция. Повече подробности очакваме да станат ясни в понеделник, когато ще се състои официалната премиера на модела по време на автосалона в Мюнхен.

++++++++++++++++++++++++++++++

Според официалната информация Renault Megane E-Tech ще се предлага в две версии на мощност съответно с 130 и 218 к.с., като батериитете са с капацитет от 40 или 60кВтч. и автономия съответно от 300 и 470 км. Общото тегло на най-мощната версия възлиза на 1624кг. и ускорява до 100км/ч. от място за 7.4 секунди, като максималната скорост е ограничена на 160 км/ч. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар