сряда, 7 юли 2021 г.

Lamborghini пенсионира модела Aventador с версията LP780-4 Ultimae

Последната версия на Lamborghini Aventador, която ще бъде произведена в тираж от 600 автомобила е последната за модела представен преди точно 10 години. Lamborghini Aventador LP780-4 Ultimae, разполага с всичко най-добро, което инженерите са направили по време на развитието на модела и съчетава най-доброто от Lamborghini Aventador S и Aventador SVJ. Дизайна е изчистен, а купето разполага с активни аеродинамични елементи, които генерират завидна притискаща сила при движение с висока скорост и оптимизират въздушният поток.


За задвижване LP780-4 Ultimae разчита на може би, последният по рода си V12-цилиндров, 6.5 литров, атмосферен мотор, който компанията ще вгради в свой модел. Неговата мощност тук е увеличена на 780 к.с., които се предават към четирите колела посредством модифицирана, 7-степенна, двудискова трансмисия. Общото тегло е редуцирано на 1517кг., което влияе пряко на динамичните показатели. Според информацията ускорението на модела от 0 до 100 км/ч., става за 2.8 секунди, а максималната скорост достига 355 км/ч. 


Моделът ще се предлага като купе (350 бройки) и роадстер (250 бройки), като цени все още не са обявени. Още тази година очакваме да бъде представен наследника на Aventador, който най-вероятно ще разполага с хибридна технология. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар