сряда, 30 юни 2021 г.

Porsche Cayenne Turbo GT е най-бързият SUV на ринга

 Затегнете коланите, защото най-бързият SUV на Porsche e тук. Porsche Cayenne Turbo GT преминава ринга за 7.3892 секунди, което е най-доброто постижение в категорията на SUV моделите. За целта производителят е отделил особенно внимание към тази версия без да прави никакви компромиси и икономии. Двигателят е познатият 4.0 литров, V8-цилиндров, би-турбо, но е изцяло преработен с нов колянов вал и турбо компресори, нова смукателна и изпускателна система и променен интеркулер. Всичко това заедно с новият софтуер допринася за допълнителни 90 к.с. и сега мощността възлиза на 640 к.с. Познатата 8-степенна, автоматична трансмисия също е претърпяла промени, но те са по-скоро софтуерни. Според информацията ускорението до 100 км/ч. от място на тази версия възлиза на 3.3 секунди, а максималната скорост достига 297 км/ч. 



Външно Porsche Cayenne Turbo GT, получава нови аеродинамични елементи, но най-лесно моделът може да бъде различен от останалите версии по новия заден дифузьор позиционирани в средната част накрайници на титаниевата изпускателна система. Джантите са с уникален за тази версия дизайн с размер 22-цола, а покрива серийно е изработен от въглеродни влакна.  



В интериора преобладава кожата Alcantara, като впечатление правят новите предни седалки с подобрена опора. Инфотайнмънт системата е от ново поколение с функция за следене времената на обиколка и засичане на междинно време. Цената на Porsche Cayenne Turbo GT, което ще се предлага само в купе версия стартира от 196 078 евро. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар