сряда, 24 юни 2020 г.

Това е изцяло новата Opel Mokka

Днес немската марка представи изцяло новото поколение на Opel Mokka, чиято философия коренно се променя, а дизайна е в изцяло нов стил за марката, който явно ще бъде наложен и в бъдещите модели. Голяма част от от него е пренесена директно от концептуалният Opel GT X Experimentdl, който видяхме преди две години и е с ясни препратки към моделите на марката от 70-те години или по-точно към култовата за времето си Opel Manta, представено преди точно 40 години. Чест прави на марката, която вече е собственост на PSA, че не се съобразява с предпочитанията на китайските клиенти, което пък ни кара да мислим, че французите нямат намерение да лансират немската марка на китайския пазар и ни предлагат модел със стилен дизайн. 
Технологично новото поколение на Mokka е базирано на платформата от Peugeot 2008, което означава, че моделът е станал по-лек от своя предшественик и ще трябва да забравим за задвижването на четирите колела. Багажното пространство и междуосието обаче остават без промяна спрямо предходният модел. Под капака място намират 3-цилиндровия, турбо бензинов мотор във версии на мощност от 100, 130 и 155к.с., както и на 4-цилиндровия, 1.5 литров Blue HDI с мощност от 100 и 130к.с. Серийно трансмисията е 6-степенна, механична, а срещу доплащане ще бъде налична и 8-степенната, автоматична скоростна кутия. Благодарение на СМА платформата, новата Mokka ще разполага и с изцяло електрическа версия с електромотор с мощност 136к.с. и батерия с капацитет 50кВтч., чиято автономия ще възлиза на до 322км. 
Интериора предлага всички нови технологии от концерна майка с цифров инструментален панел пред водача с 12-инчов дисплей и инфотайнмънт система, която ще се предлага с 7 и 10-инчови екрани в зависимост от версията. Цени за сега не се съобщават, но при всички случаи те няма да са по-ниски от 23 000 евро. Продажбите в Европа започват от третото тримесечие на тази година. не става ясно бъдещето на Opel / Vauxhall Crossland X, чието съществуване се обезмисля след наличието на този модел. 





Няма коментари:

Публикуване на коментар