сряда, 6 септември 2017 г.

Второто поколение на Nissan Leaf

Второто поколение на Nissan Leaf ще бъде представено официално по време на автосалона във Франкфурт, а продажбите ще започнат веднага след това. Дизайнът на новото поколение следва линиите на предходния модел, но стилът е изцяло нов и се вписва с моделите от останалата гама на марката. Платформата също е нова, като налични ще бъдат редица асистенти и системи не достъпни за модела до момента. На първо място трябва да споменем системата за полуавтономно шофиране - Propilot, която направи своята премиера в Петото поколение на Nissan Serena, представен миналата година. Успоредно с с това моделът ще разполага и със система за автоматично паркиране разпознаваща успоредни и перпендикулярни паркоместа. Производителя отделя и специално внимание на така нареченият е-Pedal, който играе ролята на реостат. Когато водачът отпуска педала на газта, той активира спирачната система, като по този начин автомобилът може да бъде доведен до пълен покой без намесата на педала на спирачката. 
За задвижване новото поколение на Nissan Leaf, разчита на електромотор с мощност 150к.с., а посочената автономност е 238км. Според информацията времето нужно за пълно зареждане на литиево-йонните батерии е 16 часа, като съществува възможност за бързо зареждане, което трае 40 минути, но пълни батериите до 80%. Посочената максимална скорост е 144км/ч, напълно достатъчни в градски условия, за където е и предназначен моделът. В по-късен етап се очаква и по-мощна версия с увеличена автономия до 500км. 
Добро впечатление прави интериора, които е изработен от по-качествени материали, а обстановката като цяло е уютна. оборудването е богато, а цената с която се очаква да стартират продажбите е около 26 000 евро. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар