понеделник, 6 юли 2015 г.

Renault Talisman е новият флагман на марката

Днес вече официално стана ясно, че Новото Renault Laguna всъщност ще носи името Talisman. Този модел ще замени едновременно не дотам успешната Laguna, както и настоящия флагман на марката Renault Latitude. Renault Talisman всъщност ще се опита да се изправи пряко срещу немските конкуренти в лицето на VW Passat и дори Audi A4, но дали този дуел ще бъде успешен тепърва пазара ще покаже. Имайки предвид обаче, че за избора на материалите в интериора и за контрола на качеството са поканени експерти от Мercedes, то зададените цели могат и да се постигнат. 
Но какво ще накара клиентите да предпочетат френския модел? 
Според шеф дизайнерът на компанията, Renault Talisman (не го бъркайте с китайският Renault Talisman) ще предлага премиум усещане дори и в базовото си изпълнение. като стана въпрос за базов модел, то той ще бъде оборудван с 1.6 литров, DCI с мощност 110к.с., куплиран с 6-степенна, механична трансмисия. Останалите версии на агрегата ще разполагат с мощност от: 130 и 160к.с., като също ще  ще имат възможност да се оборудват и с двудискова, 6-степенна трансмисия. Бензиновите версии ще са също с работен обем от 1.6 литра, но тяхната мощност ще е съответно 150 и 200к.с. Базово те също ще се предлагат с механична трансмисия, но срещу доплащане ще могат да се оборудват и с двудискова 6 или 7-степенни трансмисии. Не е нужно да споменаваме, че всички агрегати са с принудително пълнене. 
Системата за управление и на четирите колела, която намира място в новият Espace, ще бъде налична и тук, което в комбинация с регулируемото окачване ще допринесе за сигурното поведение на автомобила при екстремни ситуации, а от там се повишава  както активната, така и пасивната безопасност. 
Също така производителят обещава вътрешно пространство без конкуренция, а обема на багажното пространство възлиза на фрапиращите 608л. Размерите на модела са както следва: дължина - 4.85м, ширина - 1.87, височина - 1.46м и междуосие - 2.81м. 
по въпроса за оборудването, то в новият флагман ще намират място неща като: Full LED предни и задни светлини, Head-up дисплей, инфотейнмънт система от ново поколение с 8.7 инчов дисплей, Bose съраунд озвучителна система, система за автоматично паркиране и множество възможности за персонализиране на интериора. 
Продажбите на Renault Talisman в Европа ще стартират тази есен, като цени за сега не са обявени, а те би трябвало да са най-големият коз на модела срещу немските конкуренти, които се предлагат от 26 000 евро. За сега комби или купе версии не се предвиждат. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар