понеделник, 14 февруари 2011 г.

В Женева ще бъдат показани Lancia Grand Voyager, Flavia и Thema





Днес явно е денят на Lancia. След като по-рано днес видяхме новото поколение на Lancia Ypsilon, изтече информация относно бъдещите модели базирани на Chrysler Grand Voyager, 300 и 200. Те ще носят имената съответно Lancia Grand Voyager, Lancia Thema и Lancia Flavia. Официалното представяне на моделите ще бъде на автосалона в Женева, като те ще бъдат представени като концепции, но продажбите на производствените версии се очаква да започнат още това лято. Външно моделите ще се различават от американските си събратя единство по новите брони и радиаторни решетки притежаващи емблемата на италианската марка.
MPV модела Lancia Grand Voyager ще се предлага с 2.8 литров дизелов агрегат и мощност 168к.с. Според производителя средния разход на гориво ще бъде в рамките на 8.5л/100км. Бензиновата версия снабдена с 3.6 литров агрегат с мощност 283к.с. ще изразходва 12.3л/100км. Реално този модел ще замести познатият Phedra, който бе разработен съвместно с Peugeot, Citroen и Fiat. Вътрешното обзавеждане ще бъде богато, но за сега цени не се съобщават.
За моделът Flavia не се знае много. Все още не е ясно с какви агрегати ще бъде представен на европейския пазар, но при всички случаи ще се предлага и като кабриолет. Под предния капак се очаква да намерят място пълната гама на JTD агрегатите на италианската марка, а ние мислим, че и това ще бъде един от най-продаваните модели на марката.
По-голямата Thema, ще бъде флагмана на фирмата и ще се предлага с два агрегата. Първият е 3.6 литровия бензинов V6 цилиндров агрегат с мощност 296к.с., куплиран с 8-степенна автоматична трансмисия, а вторият е3.0 литров дизелов, който ще се предлага в две версии съответно с 190 и 224к.с. И при двата случая ще се куплира серийно с 5-степенна автоматична трансмисия. Дали Chrysler ще успее да наложи своите модели в Европа все още не е ясно, но имайки предвид бедната моделна гама на италианската марка, това ще бъде едно освежаващо разнообразие в нейната моделна гама .

Няма коментари:

Публикуване на коментар