вторник, 17 септември 2024 г.

Ускорението на бъдещето: Lotus Theory 1 Concept

 

Lotus винаги е бил синоним на чисти линии и функционален дизайн. Концепцията Theory 1 не прави изключение. С агресивния си силует, ниския профил и изпъкналите задни крила, този суперкар приковава погледите навсякъде, където отиде. Вдъхновен от света на състезанията, дизайнът на Theory 1 Concept е не само красив, но и изключително ефективен от аеродинамична гледна точка. Lotus винаги е бил синоним на чисти линии и функционален дизайн. Концепцията с дизайн вдъхновен от легендарният Lotus Esprit, също не прави изключение. 

Под елегантната каросерия се крие невероятна мощ. Четири електрически мотора, по един на всяко колело, генерират комбинирана мощност от 1000 конски сили и с оглед на това, че общото тегло не надхвърля 1600 кг., вярваме на думите на производителя, че  ускорението от 0 до 100 км/ч става за по-малко от 2.5 секунди, а максималната скорост възлиза на 322 км/ч. Батерията с висока плътност на енергия осигурява впечатляващ пробег с едно зареждане, а системата за управление на шасито позволява на водача да персонализира настройките на автомобила според своите предпочитания. Според информацията автономията на модела възлиза на 400 км. и то при положение, че същата е с капацитет от 70 кВтч. 

Lotus Theory 1 Cobcept е с дължина от - 4.49 метра, широк - 2.2 метра и висок - 1.14 метра. Въпреки това в интериора място намират 3 човека, като водача е позициониран централно. Пред него е позициониран HUD дисплей с добавена реалност и малки екрани на А-колоните за образа от камерите заместващи страничните огледала. Новост са така наречените - интегрирани в тапицерията сензорни бутони по поискване, които се събуждат когато е необходимо. Освен това, Theory 1Concept  е оборудван с най-съвременните системи за активна безопасност, които гарантират максимална защита на водача и пътниците. За тяхното доброто настроение се грижи висококачествената озвучителна система с вградени в облегалките на седалките с 3D структура. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар