сряда, 18 септември 2024 г.

Iveco eMoovy е дело между сътрудничеството на италианската марка с Hyundai

 

След подписаното  през 2022 година споразумение  между Iveco и Hyundai за общ ангажимент на двете компании към мобилност и транспорт с нулеви емисии, сега пред нас е първият масов продукт рожба на този съюз. От октомври месец на пазара в Европа ще бъде наличен Iveco eMoovy, но неговите доставки няма да започнат по-рано от пролетта на следващата година. 

С новото си електрическо търговско средство, италианската марка ни показва бъдещето на лекотоварните модели - тихо, чисто и... скучно. Приликите с Hyundai Staria-Load са очевидни, но по структурата на електрическата версия на Iveco са направени някои значителни промени с оглед безопасността на водача, товара и батериите. 

Iveco твърди, че пробегът е достатъчен за цял работен ден. Техния капацитет е 63 или 76 кВтч. с които в най-добрият случай ще може да бъдат изминати 320 км. Явно производителят смята да плаща командировъчните и хотелът на шофьорите, преди да се върнат обратно в къщи. Все пак, ако той има желание да се прибере на време, водачът може за 10 минути да зареди батерията с електричество достатъчно да бъдат изминати още 100 км. Ако обаче в близост намери подходяща бързозарядна станция. Наличният електромотор за Iveco eMoovy е с мощност 215 к.с., които са напълно достатъчни за превоз на товари тежащи до 1.5 тона от точка А до точка Б, но не и обратно.

Интериорът на eMoovy е базиран на този в Staria, който е добре организиран. Конфигирируемият 12.3-инчов дисплей за инфотейнмънт системата е разположен високо в средата на арматурното табло за по-лесна и удобна работа, а пред водача е позициониран 10.2-инчов цифров инструментален панел. Наличието на системата eMobility, гарантира на водача наличието на мощност и автономност. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар