вторник, 17 септември 2024 г.

Chery Tiggo 8 Pro с лек фейслифт, по-богато оборудване, но с по-ниска цена

 

За моделната 2025 година китайската марка ще представи леко обновена версия на Chery Tiggo 8 Pro. От първите изображения става ясно, че китайският SUV се сдобива с леко променена предна част, чиито разлики се забелязват от пръв поглед. Веднага прави впечатление новата Х-образна радиаторна решетка и новите LED светлини. Бронята също е с нов дизайн. Задната част е останала без промяна, тъй като тя бе основно ревизирана след последният фейслифт на модела, направен миналата година. 

Интериора е непроменен и запазва конфигурацията от 2+3 и 2+3+2 места. Пред водача място продължава да намира двойният цифров панел с общ диагонал на двата екрана от 24.6-инча, но инфотейнмънт системата вече се захранва от чипсет Qualcomm Snapdragon 8155, който позволява наличието на гласов асистент и изкуствен интелект, които обаче най-вероятно ще се предлагат срещу доплащане. Съобщава се още, че пакетът от асистенти подпомагащи шофирането е увеличен с две нови функции и позволява автономно шофиране от ниво 2+, а системата за наблюдение на умората на водача сканираща очите и положението на главата също е част от серийното оборудване. 

Под капака, обновеният Tiggo 8 Pro също има с какво да се похвали. Базовата версия се задвижва от - 1.6 литров, TGDI мотор с мощност 194 к.с., съчетан с 7-степенна, двудискова трансмисия. Над него е позициониран - 2.0 литров, турбо мотор също с директно впръскване на горивото и мощност от 251 к.с., за който обаче се предлага и 8-степенна, автоматична трансмисия от ZF. Възможност за задвижване на четирите колела няма, но по-интересен е факта, че обновеният модел е с близо 1000 долара по-ниска цена от настоящият модел въпреки, че оборудването е станало малко по-богато. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар