сряда, 18 септември 2024 г.

BYD E-Valli: Когато функцията побеждава формата

 BYD E-Valli е  електрическият ван, който ще ви накара да си купите кон. Той бе представен в Хановер, което говори, че китайският производител обмисля да го предлага и в Европа. На външен вид, колата изглежда като кръстоска между китайски бус и барака. Дизайнът е толкова незабележим, че можеш да го паркираш в средата на паркинга и никой няма да го забележи. 

Но не се заблуждавайте от външния вид. Този пикап има повече функции от швейцарско ножче. BYD E-Valli се предлага в две версии на дължина съответно - 5.99 и 6.99 метра. Неговата товароносимост е между 700 и 1450 кг., а товарният обем варира между 13.9 и 17.9 кубични метра, който може да бъде увеличен благодарение на отварящите се преграда между пътническият отсек и товарното пространство, както и сгъващите се пасажерски седалки. 

Интериорът изглежда подреден , но пластмасата изглежда толкова твърда, че можеш да си направиш маса за пинг-понг от нея. Екранът за инфо-развлекателната с 4G-свързаност и разделен режим на гледане е по-голям от този на телевизора във вашият хол, но интерфейсът е толкова интуитивен, колкото китайска инструкция за сглобяване на мебели. Добро впечатление правят удобните седалки с електрическо задвижване и различните екстри които могат да бъдат добавени срещу доплащане. Такива например са: сгъваемата маса и хладилник с фризер за съхранение на храна. 

Относно задвижването, то BYD E-Valli разчита на иновативното 6 в 1 електрическо задвижване разработено от марката, което комбинира електромотора, модула за управление, скоростната кутия, системата за управление на батерията, блока за управление на превозното средство и блока за разпределение на мощността. Освен това моделът е оборудван с термопомпа. Електромоторът се предлага в две версии на мощност от 136 и 204 к.с., а тяговата батерия е с капацитет от 80.6 кВтч., която би трябвало да осигурява автономия между 220 и 250 км. Ускорението е толкова плавно, че се чувстваш, като че ли си се качил в асансьор. Но не се заблуждавайте, този пикап има достатъчно мощност, за да тегли къща, ако имаш достатъчно дълъг кабел за зареждане. Производителят съобщава, че от 10 до 80%, батерията може да бъде заредена в рамките на 30 минути и възможност за двупосочно зареждане. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар