понеделник, 5 август 2024 г.

Според производителят, това е фейслифт версията на Nissan Frontier

 

В средата на своят жизнен цикъл Nissan Frontier получава козметични промени, като производителят същевременно се опитва да ни обеди, че моделът е станал по-модерен и актуален. Съдейки по външният вид, това не е убедително, тъй като реално обновената версия може да бъде различена единствено с леко промененият дизайн на радиаторната решетка с новата емблема на марката, както и с новият дизайн на джантите. Конкурентът на Ford Maverick залага но по-груб външен вид с дизайн по-скоро функционален, отколкото стилен. Правоъгълните форми, високата каросерия и масивните брони му придават вид на работен инструмент, а не на автомобил, който да привлича погледите. Предната част е особено проблематична - масивната решетка и фаровете с квадратна форма създават впечатление за грубост и липса на елегантност.

Интериорът на обновеният Frontier остава до голяма степен непроменен и е типичен за пикап от неговия клас. Всичко е изключително функционално и издръжливо. Пластмасите са твърди, но устойчиви на надраскване, а бутоните и превключвателите са големи и лесни за използване. Ергономията е добра, но липсва усещане за лукс. Новост е 12.3-инчовит дисплей за инфо-развлекателната система, който обаче ще бъде наличен срещу доплащане. налични за модела вече са и подложката за безжично зареждане на телефони и пакет камери с обзор 360 градуса, които са включени в заводското оборудване. 

Тези които очакват промяна под капака ще останат разочаровани. Там място продължава да намира известният със своята издръжливост и способност да развива голям въртящ момент при ниски обороти, но и твърде лаком - 3.8 литров, V6-цилиндров бензинов агрегат с мощност 310 к.с., куплиран серийно с 9-степенна, автоматична трансмисия задвижваща задните или четирите колела, която получава и диференциал с електронно блокиране. Повод за малка радост на бъдещите клиенти е увеличената стойност за теглото на прикаченият товар, като сега тя възлиза на 3243 кг. 

Производителят все още не е оповестил цената на обновената версия, но ако вземе пример от Ford и да увеличи цените с около 30%, то бъдещето на Nissan Frontier ще бъде поставено на карта. След обявяването на съюзи между Nissan, Honda и Mitsubishi стана ясно, че марката ще предложи и пикап в по-ниският ценови диапазон базиран на Mitsubishi L200, но това няма да се случи по-рано от края на следващата година. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар