четвъртък, 14 март 2024 г.

Zeekr MIX с премиера на автосалона в Пекин

 

По-малко от две години след като китайската марка представи концептуалното Роботакси Zeekr M-Vision, сега пред нас са първите снимки на производствената версия на модела, която ще бъде представена официално по време на автосалона в Пекин, а продажбите трябва да стартират до края на лятото. Разбира се моделът няма да се управлява напълно автономно, но на борда все пак ще присъства лидар технология, която ще позволява автономно шофиране от ниво 3. Серийният модел ще носи името Zeekr MIX, като не се конкретизира дали това е някакво съкращение или римското число за - 1009. 

Дизайнът в сравнение с концепцията е претърпял значителни промени, но еднообемната форма е останала и го характеризира като MPV модел с дължина от 4.68 метра. Вратите запазват плъзгащата се конфигурация за дистанционно отваряне в противоположни посоки, като по този начин предоставят изключителен достъп до интериора без аналог в останалите модели на пазара. По всичко личи, че интериорът ще разполага с два реда седалки и ще предлага място за 5 или 6 човека, но благодарение на междуосието от над 3 метра вътрешното пространство ще е предостатъчно. Официални снимки на интериора също липсват, но при всички случаи ще бъде наличен конвенционален волан, а огромният централно разположен дисплей за инфо-развлекателната система от концепцията ще бъде пренесен и в серийният модел.

Според информацията Zeekr MIX ще се задвижва от електромотор с мощност от 422 к.с., захранван от трикомпонентна тягова батерия на CATL, чието производство ще се осъществява от Geely. В по-късен етап ще бъде налична и версия с два електромотора и задвижване на четирите колела. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар