петък, 18 ноември 2022 г.

Роботаксито Zeekr M-Vision в серийно производство от 2024г.

 Китайската марка представи концепция на самоуправляващ се автомобил наречен Zeekr M-Vision. Той е базиран върху SEA-M платформата на Geely, а за автономното шофиране моделът ще разчита на система доставяна от Waymo. Според информацията производството на производственият модел ще се осъществява в Швеция, от където ще се осъществява доставката за пазарите в Европа и САЩ. За Китай, Zeekr  е подготвил друго самоуправляващо се такси под кодовото название CM2E.

Zeekr M-Vision е с еднообемна каросерия с дизайн на капсула с равен под и предлага място за 5 човека, които могат да се забавляват по време на своето пътуване. Както се досещате, употребата на подобен род роботаксита е силно ограничена, така че пътуванията няма да траят много дълго въпреки, че моделът има възможност да се използва без прекъсване до 16 часа на ден. Предните седалки могат да се завъртат на 180 градуса, а освен на таблото голям монитор за развлечения е поставен и в средната част на купето. 

Към момента липсва каквато и да е ниформация относно задвижването, но според източници близки до компанията, първите бройки които ще влезнат в експлоатация ще бъдат налични най-късно през 2023 година. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар