петък, 18 ноември 2022 г.

JMC EV2 е вторият модел на марката създаден в сътрудничество с Renault

 След представянето на първият си модел Jiangling (JMC) Yi, дело на съвместното сътрудничество с Renault, китайската компания представя вторият си модел разработен съвместно французите наречен JMC EV2. Това е компактен градски модел с размерите на второто поколение Renault Twingo и Nissan Pixo, който според производителят има всички шансове да замени така популярните скутери или поне да бъде тяхна алтернатива в големите градове.

С цена от около 4 500 евро след субсидиите, електрически задвижваният -  JMC EV2, предлага автономия до 175 км. (реални не повече от  120) и място за четирима заедно с задоволително място за ежедневните покупки. Натриева батерия с капацитет от едва 15.9 кВтч., задвижва електромотор задвижващ предните колела с мощност 35 к.с., които позволяват на малкият модел да развие скорост от 100 км/ч. Нищо не се споменава относно зареждането, но не очаквайте възможност за зареждане от бързозарядни станции. Това означава, че от домакински контакт ще бъдат необходими поне 4-5 часа за пълното зареждане на батерията. Предвижда се и версия с капацитет на бетрията от 32 кВтч. и електрмотор с мощност 45 к.с., чиято автономия по каталог трябва да достигне 302 км.

Интериора предлага всичко необходими, че дори и повече имайки предвид цената на модела. Две въздушни възглавници, пълен ел. пакет, цифров инструментален панел пред водача и мултимедийна система с 7-инчов дисплей и MP3 плеър, USB-портове и др. Ще бъдат налични серийно за модела. Срещу доплащане клиентите ще могат да оборудват своите модели с мултифункционален кожен волан, двуцветен салон от еко кожа, климатик, авт. фарове и чистачки. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар