петък, 18 ноември 2022 г.

Второто поколение на Cadillac CT6 без V8 агрегат

Второто поколение на Cadillac CT6 е готово и до броени дни ще бъде представен официално в Китай. Поради новата политика на марката производството и на този модел ще бъде изнесено от САЩ в Китай, което означава, че най-вероятно няма да разполага с V8-цилиндрови агрегати. Дизайна на флагманският седан е в новият стил на марката, като го доближава визуално до електрическите модели. 


Интериорът също ще бъде повлиян от този на електрическите модели на марката или по-точно близък с този на Cadillac Liriq. Тъй като това ще бъде един от последните модели задвижвани с ДВГ на компанията, тя  не е отделила огромно средства за разработване на изцяло нов модел, а е модернизирала настоящата платформа което означава, че междуосието е непокътнато, а мястото за возещите ще бъде идентично с това на настоящият модел. 

Под капака на новото поколение Cadillac CT6 е потвърден 2.0 литровият, турбо бензинов мотор с мощност 237 к.с., куплиран с 10-степенна, автоматична трансмисия. Дали това ще бъде единственият агрегат задвижващ 5.2 метровата лимузина предстои да разберем съвсем скоро. Със сигурност обаче в гамата ще присъства и PHEV - хибридна версия със споменатият 4-цилиндров мотор. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар