събота, 23 декември 2023 г.

MW Motors Spartan е електрически задвижван UAZ 469 за Европа

Чешката компания MW Motors представи ограничена версия на електрически задвижван офроудър базиран на UAZ Hunter. Според информацията от тази година неговите продажби ще стартират на пазарите в Германия, Англия и Испания с цени от 39 900 евро. За сега все още не е известно по какъв начин производителят се снабдява с моделите на руската марка за да ги преработи в електрически задвижван SUV под името Spartan, но така или иначе този модел е факт на пазара в Европа. 

За задвижване MW Spartan разчита на синхронен електромотор с водно охлаждане и мощност от 163 к.с., куплиран с двустепенна автоматична трансмисия задвижваща четирите колела. Налична за модела е и тристепенна рекупирарща спирачна система с ABS. Предлага се и версия с повишена проходимост която запазва ръчната трансмисия в комплект с редукторната кутия. Тяговата батерия е с капацитет от 62.1 кВтч. и осигурява автономия до 262 км., а времето за нейното зареждане до 80%, чрез бързозарядна станция отнема не повече от един час. Според информация максималната скорост която може да бъде постигната е 130 км/ч. 

Обстановката в интериора напълно отговаря на името на модела, но въпреки това серийното оборудване включва неща като: климатик, отопляеми седалки и цифров инструментален панел разположен в средната част на таблото. Срещу доплащане Spartan се предлага с твърд покрив, боя металик, LED фарове и офроуд пакет, но тогава цената надхвърля 45 000 евро. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар