неделя, 12 ноември 2023 г.

Дизайнерите обричат новото поколение на Subaru Forester с противоречива визия


Първите снимки на новото поколение Subaru Forester изтекоха преди една седмица в интернет пространството, а днес вече разполагаме с тяхно по-добро качество, което за съжаление на прави моделът да изглежда по-добре. Дизайна на новият Forester е еволюция на този който познаваме от предходното поколение, но като цяло е с противоречив стил, който не може да скрие сходството на модела с Toyota RAV4 . Моделите на японската марка никога не са се откроявали със стилен дизайн но сега, като че ли дизайнерите се събрали изостанали детайли от склада и някак си са успели да ги съберат в едно цяло. За съжаление резултатът е налице, а моделът е остарял още преди да той да бъде представен официално. 

Същото се отнася и за интериора. Там намираме аналогови инструменти и вграден в централната конзола вертикален таблет с размер от 11.6-инча познат от останалите модели на марката. качествените материали до някъде компенсират архаичната атмосфера, както и технологиите налични на борда. Серийно новият Forester ще се предлага с последното поколение на EyeSight системата за предотвратяване на сблъсък, оборудвана с трета монокулярна камера. 

Според информацията версията предлагана в Северна Америка на новото Subaru Forester ще се задвижва от познатият 2.5 литров, атмосферен, 4-цилиндров боксер с мощност 184 к.с. При всички положения на останалите позари ще бъде налична и хибридната версия  е-Boxer, както и 2.0 литровият боксер. При всички случаи трансмисията е CVT предаваща задвижването към четирите колела. Повече подробности ще станат ясни до броени дни и ще бъдат добавени към този пост. 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

След официалната премиера на модела се потвърди факта, че новото поколение на Subaru Forester е базирано на един от най-продаваните SUV модели на планетата, а именно Toyota RAV4. За радост на феновете обаче новото Subaru Forester  разполага с характерният за моделите на марката 4-цилиндров, боксер оборудван обаче с хибридна технология, чиито параметри все още не са оповестени официално. Знае се, че мощността на бензиновият мотор възлиза на 180 к.с., а трансмисията задвижваща четирите колела е вариаторна. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар