понеделник, 13 ноември 2023 г.

Хибридната версия на Geely Preface/Xingrui дебютира с нов дизайн

 След обновяването на Geely Preface/Xingrui, което се случи само преди година, китайската марка отново освежава своят седан, но този път с по-обстойни промени които първоначално ще бъдат налични само за хибридната версия на модела. Визуалните промени са видими от пръв поглед с по-изчистеният дизайн и изцяло новият интериор. Екстериорът на обновеният модел се характеризира с изцяло нова предна част с по-голяма радиаторна решетка, нови предни светлини и нова броня. Погледнат отзад, обновеният модел също е веднага разпознаваем с новата форма на задните светлини, които вече са свързани помежду си и новата броня с по-спортно излъчване.  

Интериорът веднага привлича внимание с новият Cosmic Galaxy Smart Cocpit с 10.2-инчов цифров инструментален панел пред водача и 13.2-инчов свободно стоящ таблет за инфотейнмънт системата. Централната конзола между седалките също е изцяло нова, а скоростният лост е преместен на кормилната конзола. Корите на вратите също са с нов дизайн и допълват стилната обстановка на интериора. Материалите са повишено качество с двуцветно оформление, а декоративните елементи могат да се поръчат изработени и от бяло дърво. Срещу доплащане предните седалки могат да бъдат оборудвани с високоговорители, които вървят в комплект с премиум озвучителната система от Infinity с 12 високоговорителя. Предвиден и 24.3-инчов HUD дисплей, който също се предлага опционално. Серийно на борда е наличен пакет от асистенти позволяващ автономно шофиране от ниво 2, а амбиентното осветление поддържа 256 цвята. 

Под капака на хибридната версия място намира 1.5 литров, 4-цилиндров турбо бензинов мотор с мощност 166 к.с., съчетан с електромотор  и 3-степенна, DHT трансмисия задвижваща предните колела. Тя от своя страна позволява неусетно превключване на трите режима на движение съответно:  ICE, комбиниран или изцяло EV. Според производителят средният разход на гориво възлиза на 4.2 л/100км., а времето за ускорение до 100 км/ч., отнема 7.5 секунди. Максималната скорост която може да развиете в комбиниран режим е 200 км/ч. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар