събота, 11 ноември 2023 г.

Fulwin се преименува на Fengyun и ще предлага престижни хибридни и EV модели предназначени за китайският пазар

 Chery явно не е доволен от количеството свои брандове с които разполага в своето портфолио и сега възражда марката Fulwin, която в близкото минало бе известна със своите бюджетни модели, които дори послужиха за основа на ZAZ Forza. Сега обаче от бюджетният бранд няма и помен, тъй като за в бъдеще марката ще предлага престижни хибридни и EV модели, чиято бройка до две години трябва да набъбне до 11 автомобила и SUV-та. За да разграничи новите превозни средства от своите предци, китайците преименуват бранда и сега той ще бъде известен като Fengyun. Въпреки, че всички модели на бранда ще бъдат базирани върху Е0Х платформата  на Chery, те ще разполагат със собствена идентичност благодарение различният дизайн.

Първият модел, който трябва да бъде наличен на пазара е седан под името - А9. За задвижване той ще разчита на последното поколение Plug-in хибридна система - Kunpeng Super Perfomance Electric Hybid C-DM, която разполага с 1.5 литров, турбо бензинов агрегат с директно впръскване на горивото, съчетан с електромотор и 3-степенна, DHT трансмисия. На борда място намира и тягова батерия, която ще осигурява автономия в изцяло електрически режим до 200 км., а нейното зареждане от 30 до 80% ще отнема, не повече от 20 минути. 

Вторият модел, който се очаква е пълноразмерен SUV, които ще се предлага в дву и триредови версии наречен - Т11. Той разчита на същата технология, но задвижването ще се осъществява посредством четирите колела с помощта на втори електромотор позициониран на задния мост, който ще се включва само при необходимост. И за двата модела е предвидена автономна система за шофиране от ниво 3, а на борда място ще намира и изкуствен интелект, който ще служи и за гласов асистент. Повече подробности ще бъдат добавени след официалната премиера на Fengyun A9. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар