петък, 10 ноември 2023 г.

Новото поколение на Suzuki Spacia представено в Япония

 Днес в Япония, бе представено новото поколение на Suzuki Spacia, което ще бъде налично на местния пазар още този месец с цени от 1 530 100 йени. Популярният "kei" модел разполага с практичен дизайн, който прави модела пригоден в ежедневието, което е характерна черта на този тип автомобили. Кубичният дизайн в новото поколение притежава някои нови щрихи, които му придават малко по-престижно излъчване. Както до сега Suzuki Spacia ще се предлага и в луксозна линия и различно оформление на предната част, която носи името Spacia Custom. 

Интериорът на новият модел продължава да бъде издържан в три етажна конфигурация създавайки усещането за простор и простота. Главната цел на дизайнерите е била многофункционалната употреба, което се вижда от пръв поглед. На разположение са множество отделения за лични вещи, като дори има специално оразмерено място за кутия със салфетки. Седалките също са снабдени с флексибъл функция, която улеснява конфигурирането на салона според нуждите на собственика. Впечатление прави функцията за отдих на краката за втория ред седалки, която се среща за първи път в този клас, а на гърба на предните седалки е интегрирана и пластмасова персонална масичка. Функциите за безопасност включват новият пакет на марката Safety Support 2, оборудван с милиметров радар, предни и задни ултразвукови сензори и монокулярна камера за откриване на кръстосан трафик.  Адаптивният круиз контрол и асистентите за поддържана движението в пътното платно също са част от серийното оборудване на компактният модел, а за пръв път в този сегмент марката предлага опционално функцията за подгряване на волана.

За задвижване новото поколение на Spacia, разчита на познатият 0.66 литров, 3-цилиндров, бензинов мотор оборудван с лека хибридна технология и мощност от 49 к.с. Налична е и версия с принудително пълнене на цилиндрите и мощност от 64 к.с. При всички случаи трансмисията е CVT, предаваща движението към предните или четирите колела в зависимост от версията. До няколко месеца се очаква да бъде представено и новото поколение на технически еднаквата Mazda Flair Wagon.




Няма коментари:

Публикуване на коментар