петък, 10 ноември 2023 г.

Zeekr 007 се изправя директно срещу Volkswagen ID.7


Не е тайна, че Zeekr предлага едни от най-качествените електрически автомобили на пазара и то не само в Китай. Премиум бранда на Geely, представя своят четвърти модели, който ще бъде наличен на пазара още следващата седмица. Сега пред нас са първите официални снимки на Zeekr 007, който е и първият седан в гамата на марката. Той споделя познатата PMA2+ платформа на концерна, която поддържа 800-волтова архитектура. Впечатление прави дизайна на електрическият седан, който налага изцяло нова линия в моделите на марката и огромният заден прозорец, който се снишава към задната част още от B-колоната. 

Според оскъдната информация, базовата версия на Zeekr 007 ще разполага с един електромотор задвижващ задните колела с мощност 204 к.с., което означава, че реално моделът ще се изправи директно срещу Volkswagen ID.7, но със значително по-конкурентна цена. Капацитета на тяговата батерия от CATL все още остава загадка, но производителят обещава нейното зареждане да не отнема повече от 30 минути. Източници близки до марката съобщават за реална автономия от поне 400 км., независимо от климатичните условия. Версия с два агрегата и задвижване на четирите колела, също ще бъде налична в гамата на модела. 

Интериора е традиционен за китайската марка с минималистичен дизайн и свободно стоящ дисплей за инфотейнмънт системата с размер от поне 15.4-инча. Все още не е потвърдена неговата плъзгаща функция, чрез която спътника на шофьора може без да го разсейва да браузва свободно в интернет пространството. На борда място ще намира и автономна система за шофиране от ниво 2+, като по желание може да бъде ъпгрейдвана до 3-то ниво на автономност, ако законодателството в региона го позволява. повече информация, както и снимки ще бъдат достъпни съвсем скоро и добавени към този пост. 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Според информацията разпространена от производителя става ясно, че Zeekr 007 ще се задвижва от електромотор с мощност 421 к.с., който ускорява тежащият 2150 кг. седан до 210 км/ч. Налична ще бъде и версия с два електромотора и задвижване на четирите колела с мощност от 645 к.с. За нея са предвидени трикомпонентни батерии, но техният капацитет за сега все още остава тайна.




Няма коментари:

Публикуване на коментар