четвъртък, 9 ноември 2023 г.

Jetour Shanhai L9 / X90 Pro е хибридният флагмански SUV на марката

 Дъщерната марка на Chery в лицето на Jetour, представя своят първи модел от новата си моделна линия наречена Shanhai. Той носи името Jetour Shanhai L9 и е базиран на Jetour X95, чиято платформа е основа на повечето от SUV моделите на Chery. Благодарение на това, новият модел е оборудван с Plug-in хибридна технология, което ще го направи конкурентноспособен  с набиращите популярност други местни модели от този клас като: BYD Corvette / Frigate 07 и Great Wall Haval DaGou

Хибридната инсталация на Shanhai L9 разполага с 1.5 литров, бензинов турбо мотор с мощност 156 к.с., куплиран с електромотор и 3-степенна, DHT трансмисия предаваща движението към предните колела. Тяговата батерия на борда е с капацитет от 19-3 кВтч., и позволява движението в изцяло електрически режим до 84 км. максималната скорост на модела е 180 км/ч., а средният разход на гориво обявен от производителят е 1.5л/100км. Налична ще бъде и версия с конвенционално задвижване, която ще се предлага под името Jetour X90 Pro, оборудвана с 1.6 и 2.0 литрови, турбо бензинов мотори с мощност 197 и 254 к.с., куплирани с 7-степенна, роботизирана трансмисия.

Интериора предлага място за 516  или 7 човека в зависимост от версията, а пред водача място намират два отделни дисплея за инструментариума и инфотейнмънт системата, като последният е с размер от 15.3-инча.  Подобаващо за флагмански модел базовото оборудване е богато, като за доплащане на собствениците остават неща като: панорамен отваряем покрив и седалки с масажна и обдухваща функция. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар