петък, 17 ноември 2023 г.

Екзотични: Mitsuoka M55

 След огромният успех на Mitsuoka Buddy, японската компания продължава с новата си дизайнерска визия да предлага на своите клиенти, модели с характерен американски дух. Този път става въпрос за преобразуването на Honda Civic в своеобразна реплика на Dodge Challenger. Това се случва по случай 55 годишнината на компанията от където идва и името на модела - М55, който обаче за сега е представен само като изложбен експонат. Това, дали той ще бъде предложен на пазара, зависи само от интереса към него, а хората които искат да го видят на живо могат да посетят шоурума на Mitsuoka в Токио.

Още от пръв поглед веднага се забелязват силно променените предна и задна част на японският фастбек. Предната част получава характерните четири на брой кръгли фарове и удължен капак, а погледнат отзад моделът се характеризира с добавени жалузи на задният прозорец и изцяло променен дизайн на задните светлини, които допълват ретро визията на модела. 

Интериора също е издържан в ретро стил благодарение на винтидж минималистичният стил на серийният интериор, като впечатление правят новите седалките с перфорирана синя тапицерия. Всички технологии и асистенти подпомагащи шофирането от Honda Civic са запазили своето място, включително и 10.1-инчовият дисплей на инфо-развлекателната система, който обаче не се вписва с цялостният изглед на автомобила.  

Под предния капак вместо V8-цилиндров агрегат откриваме познатият 4-цилиндро, 1.5 литров турбо мотор с мощност 182 к.с., куплиран с 6-степенна, механична скоростна кутия задвижваща предните колела. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар