събота, 28 октомври 2023 г.

Обновената Kia Sedona / Carnival получава хибридна версия

Базиран на Kia Sorento, корейският MPV модел получава очакваните актуализации, които ще гарантират за поне още 3-4 години неговото добро представяне в този клас. Визуално Kia Sedona / Carnival, получава изцяло нова предна част с вертикални LED светлини, нова радиаторна решетка и броня с дизайн издържан в новият стил на марката. При поглед на задната част, там също откриваме съществени разлики. Добавени са вертикални секции на светлините, а петата врата е с нов дизайн с по-високо разположена дръжка за отваряне. 

Снимки на интериора не са разпространени, но там се очаква познатият двоен извит панел с два 12.3-инчови дисплея. на борда място ще намира и новото поколение на 5G инфотейнмънт системата с актуализация по въздуха и достъп до стрийминг услуги. Както до сега моделът ще се предлага в 7 или 8 местни конфигурации. 

Най-важната промяна под капака е наличието на хибридна инсталация, което за първи път се среща в този модел. Тя работи в съчетание с 1.6 литров, турбо бензинов мотор съчетан с електромотор, чиято обща мощност не се съобщава, както и капацитетът на тяговата батерия. Най-вероятно обаче, тя ще идентична с тази в Sorento което означава, че ще предлага мощност от 240 к.с., предавана към предните колела чрез 6-степенна, автоматична трансмисия. дизеловият 2.2 литров агрегат и бензиновият, V6-цилиндров  3.5 литров мотор остават налични в гамата на модела. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар