сряда, 9 август 2023 г.

Cadillac Escalade IQ представен като модел за 2025г.

 Американската компания даде заявка да бъде най-луксозният американски бранд и дори заяви, че ще се конкурира с моделите на Rolls Royce, което ако не друго, то поне ценово е постигнато, тъй като официално обявената цена за Cadillac Celestiq е 340 000 долара. Другото намерение на компанията е да електрифицира цялата си моделна гама до 2030 година и сега пред нас стои електрическата версия на най-продаваният модел на марката, а именно Cadillac Escalade, която първоначално ще се предлага успоредно със своят бензинов събрат.

След Cadillac LiriqCelestiq и Optiq, това е четвъртият изцяло електрически модел в гамата на марката уповаващ се на Ultium модулната платформа на GM. Дизайна е в новият стил на марката с активна аеродинамика и елегантни линии. Прави впечатление, че въпреки електрически отваряемите врати, моделът разполага с конвенционални дръжки, на не прибиращи се такива, които могат да оптимизират аеродинамиката още повече. 

За задвижване Cadillac Escalade IQ, разчита на два електромотора с обща мощност от 689 к.с. с опция Velocity Max, която доставя краткосрочно още 70 к.с. Тяговата батерия е с капацитет от 200 кВтч., което осигурява автономия от 724 км., а благодарение на своята 800 волтова архитектура, чрез бързо зарядна станция за само 10 минути ще може да се зареди електричество достатъчно за изминаването на 161 км. В домашни условия за всеки час зареждане ще бъдат добавяни 24 км. към остатъчната автономия. Серийно Escalade IQ разполага с двупосочен порт за зареждане, което означава, че в случай на нужда ще можете да захранвате своят дом или някой друг автомобил. Адаптивното окачване е комбинирано с Magnetic Ride Control, а задните колела са завиващи с опцията Crab Mode, която позволява движение по диагонал. 

С дължина - 5.7 метра и междуосие от 3.46 метра, триредовият електрически SUV предлага задоволителен комфорт и пространство в кабината, макар багажното пространство да отстъпва от това на конвенционалният Escalade. При Cadillac Escalade IQ, то възлиза на 670 литра, но е компенсирано от допълнителният багажен обем под предния капак, който предлага вместимост от още 345 литра. Интериорът като цяло е ултралуксозен с 55-инчов извит дисплей пред водача, който комбинира 35-инчовият инструментален панел и инфотайнмънт системата с достъп до продуктите на Google. Контролите на различните системи в автомобила се осъществяват от 11-инчов дисплей позициониран на плаващата централната конзола между предните седалки, където място намира и елегантен въртящ се контролер за режимите на движение, поставката за безжично зареждане на телефони и два . Версията Executive, предлага четири отделни кресла снабдени с масажна и вентилираща функция и два допълнителни 12.6-инчови дисплея за пасажерите на задните седалки придружени с един допълнителен централен дисплей идентичен между седалките, от който се управляват фенкциите на климатика, щората за панорамният покрив, функциите на аудиосистемата и седалките. Стандартно на борда място намира автономната система за шофиране Super Cruise и разширеният пакет от асистенти подпомагащи шофирането включително и активният асистент за паркиране. Панорамният покрив и аудио системата с 19 високоговорителя идват също със стандартното оборудване и са включени в цената от 130 000 долара. Срещу доплащане клиентите могат да поръчат споменатият Executive Secon-Row Seating придружен с премиум озвучителни системи чиито брой високоговорители достига 40. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар