четвъртък, 6 февруари 2020 г.

Cadillac Escalade 2021 с дизелов агрегат и посредствена визия

За съжаление, един от най-добре изглеждащите американски SUV, модели загуби голяма част от визията си, след обновяването на модела. Дизайна на фейслифт версията, която бе представена в САЩ, наподобява на средностатистически, китайски кросоувър и няма помен от респектиращата външност с която сме свикнали. Дизайна е в стила на Cadillac XT6 с хоризонтални предни светлини и масивна радиаторна решетка. Като цяло дизайна на модела е изцяло променен и не случайно марката го презентира, като нов, а не обновен модел. За никого не е тайна обаче, че по подобие на неговите събратя - GMC Yukon и Chevrolet Tahoe/Suburban и тук става въпрос за модернизация на настоящата платформа. Задното окачване е с изцяло нов дизайн, което отваря място за краката на возещите се на третия ред седалки, а под капака наблюдаваме наличие на дизелов агрегат. 
За задвижване новият Cadillac Escalade, разчита на бензиновият - 6.2 литров, V8-цилиндров мотор с възможност за деактивиране на част от цилиндрите, чиято мощност възлиза на 420к.с. За първо път в това моделно семейство ще присъства и дизелова версия. Това е новият - 3.0 литров, 6-цилндров мотор с мощност 281к.с., който също ще се предлага серийно с 10-степенната, автоматична трансмисия. При всички случаи задвижващи са четирите колела, а срещу доплащане клиентите ще могат да оборудват своите модели със заключващи диференциали и адаптивно окачване с възможност за промяна на клиренса. 
За разлика от дизайна на екстериора, този на интериора предлага една съвсем нова и модерна визия. Пред водача място намира група от три дисплея с размери съответно от: 7.2, 14.2 и 16.9-инча, които осигуряват неповторима обстановка. Високотехнологична е и новата навигиционна система с разширена реалност и видео изображение. Огледалото за задно виждане всъщност е екран свързан със задната камера и системата за предотвраняване на сблъсък при заден ход, разпознаваща хора и животни. Новият Escaladе ще се предлага серийно и със системата Surround Vision, която разчита на четири HD камери и осигурява птичи поглед над автомобила. За доброто настроение на пътниците се грижи висококачестванета озвучителна система с 36 високоговорителя и три субуфера. Срещу доплащане налична на борда може да бъде и автономна система за шофиране от второ ниво с възможност за промяна на лентата на движение. Въпрос на правни наредби е да бъде достъпна и автономна система за шофиране от 3-то ниво, която най-вероятно ще бъде факт до края на следващата година. 
Цените на новият Cadillac Escalade, все още не са обявени, а продажбите на модела в САЩ, трябва да започнат тази есен. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар