сряда, 9 август 2023 г.

Новата Kia K3 представена като наследник на Rio


Новото поколение на Kia K3, бе представеноофициално във версия седан  първо в Мексико, където ще се и произвежда. В по-късен етап ще бъде налична и хеч версия. Интересното тук е, че моделът е представен като наследник на популярната Kiа Rio, която до сега се предлагаше в страната като Kia K2, но дали това ще бъде запазено при експортните версии все още не е ясно. С дължина от 4.54 метра новият модел е по-къс с близо 10 см. от настоящото поколение на К3, но според информацията багажното пространство и това в интериора е по-добро. Ако приемем обаче, че моделът е наследник на К2, то тогава скокът е огромен по отношение на комфорт и оборудване. 

Интериорът предлага цифров панел пред водача за инструментариума и мултимедийната система с 10.2-инчов дисплей. Двузоновият климатроник и амбиентното осветление с 64 цвята идват в стандартното оборудване поне за версията GT, която е на снимките. пакет от асистенти подпомагащи шофирането, както и 6-те въздушни възглавници са налични от базовото ниво на оборудване. 

Базовата версия на новата Kia K3 ще разчита на 1.6 литровият бензинов мотор с мощност 123 к.с., куплиран с 6-степенна, механична трансмисия. По-нагоре в гамата е позициониран 2.0 литров мотор с мощност 152 к.с., куплиран с 6-степенен автоматик, който се предлага опционално и за по-малкият агрегат. Предвиден е и 1.4 литров, турбо бензинов мотор с мощност 140 к.с. и 7-степенна, двудискова трансмисия. При всички случаи задвижващи са само предните колела.

Няма коментари:

Публикуване на коментар