неделя, 16 юли 2023 г.

Електрическият Cadillac Optiq ще се произвежда и продава в Китай

 Пред нас е първата снимка на най-новият електрически модел на марката - Cadillac Optiq. Според информацията електрическият SUV ще се предлага само на пазарите в Китай, където ще се и произвежда. 

С дължина от 4.82 метра и междуосие от 2.95 метра китайският Cadillac споделя скъсената платформа Ultium за електрическите модела на GM и ще се предлага само с един електромотор позициониран на задния мост. Според информацията той ще бъде наличен във версии на мощност от 204 и 245 к.с., които ще трябва да се справят с тежащият 2220 кг. електрически SUV. Информацията сочи още, че максималната скорост при всички случаи ще бъде ограничена на 180 км/ч. Батерията чиито спецификации не се съобщават ще бъде доставяна от CATL, но произвеждана на местно ниво от SAIC. 

++++++++++++++++++++++++++++++++

Малко преди официалната премиера на модела, която ще се състои този месец по време на автосалона в Пекин става ясно, че новият Cadillac Optiq ще се предлага и във версия с два електромотора и задвижване съответно на четирите колела с мощност 283 к.с. Успоредно с това стана ясно, че моделът споделя една и съща BEV3 платформа с Chevrolet Equinox EV. Производителят потвърди, че освен в Китай, Cadillac Optiq ще се предлага и в САЩ с цени от около 40 000 долара. Продажбите на модела там обаче ще започнат едва през следващата година. Тяговите батерии предвидени за модела са с капацитет от 68.4 и 79.7 кВтч., които осигуряват автономия между 536 и 600 км. При всички положения максималната скорост е ограничена на 180 км/ч., а в най-добрият случаи от 0 до 100 км/ч., може да се постигне ускорение с време малко, по-малко от 6 секунди. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар