неделя, 16 юли 2023 г.

Tiumph TR25 Concept без шансове за серийно производство


 Известният от близкото минало английски производител на спортни автомобили Triumph в момента е собственост на BMW, която все още няма планове да я възроди. Благодарение на английското дизайнерското студио Makkina и разбира се с благословията на BMW, по време на фестивала на скоростта в Гудуут, публиката има възможност да види концепцията - TR25, която възражда великият британски роудстър. 

Премиерата на едноместният концептуален Triumph TR25 съвпада с 25 годишнината на дизайнерското студио и 100 годишнината на английската марка. Резултатът е впечатляващ, но изрично се съобщава, че моделът няма никакви шансове да бъде внедрен в серийно производство. Изграден в внимание към детайла и вдъхновен от историческото минало на марката моделът е издържан в характерният британски и семпъл стил. 

Концепцията е изградена върху платформата на BMW I3 с електромотор задвижващ задните колела с мощност 181 к.с. и тягова батерия с капацитет 42.2 кВтч. Според информацията ускорението от 0 до 100 км/ч. на тежащият 1.4 тона роудстър става за 5.2 секунди, а максималната скорост която може да бъде достигната е 185 км/ч. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар