събота, 29 юли 2023 г.

Екзотични: Nichols N1A


Основана от Стив Никълс (човекът, който внедрява въглеродните влакна в болидите на F1), компания Nichols Cars представя своят първи модел наречен N1A. Той е вдъхновен от състезателните болиди от 60-те години и по-конкретно от McLaren M1A. За разлика от моделът на McLaren, този на Nichols Cars е напълно лигитимен за шофиране по обществената пътна мрежа, а намеренията на компанията са да зарадва минимум 100 човека, които ще трябва да се разделят с все още неустановена сума.

Nichols N1A се задвижва от V8-цилиндров, 7.0 литров мотор доставян от GM, който след преработката от експертите на Langford Perfomance Engineering, вече разполага с мощност от 650 к.с. Трансмисията е 6-степенна, механична, но компанията обещава, че ще предлага и други опции за бъдещите си клиенти. Няма нужда да уточняване, че купето на N1A е изработено от въглеродни сплави съчетани с алуминиева структура, което се отразява отлично на общото тегло на модела. Според информацията, сухото тегло на модела възлиза на 900 кг., което гарантира бомбастични динамични стойности които за съжаление все още не са оповестени. 

Интериора предлага изключително спартанска обстановка с пакет аналогови уреди пред водача за най-важната информация. Седалките са фиксирани, а за оптимизиране на позицията на водача се регулират педалите и волана. За него все пак са предвидени някои удобства, като ABS и серво на волана и тракшън контрол, които обаче се предлагат срещу доплащане. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар