сряда, 2 ноември 2022 г.

Второто поколение на Honda WR-V представено в Индонезия

Днес в Индонезия, японската марка представи новото поколение на Honda WR-V. Ако до сега този модел, бе просто повдигната версия на предходното поколение Honda Jazz, то сега с появата на второто поколение, той се обособява като самостоятелен кросоувър в гамата на марката. Дизайна е типичен за стила на моделите от марката предлагани в региона и няма изненади, тъй като следва плътно линиите на показаната миналата година Honda SUV RS Concept, чиито линии са станали значително по-смекчени. 

Новата Honda WR-V се простира върху познатата от предишното поколение платформа и въпреки увеличените си размери, междуосието е скъсено с близо 7 см. Това, заедно с по-високият просвет според производителят допринася за по-добра проходимост въпреки, че моделът няма претенциите на офроудър. Тъй като вече стана ясно, че второто поколение е бъзирано върху платформата на своят предшественик, то не ни учудва факта, че и познатият 1.5 литров атмосферен, бензинов мотор също намира своето място под капака. Неговата мощност вече е 121 к.с. и ще бъде куплиран предимно с CVT трансмисия задвижваща предните колела въпреки, че в Индия и на отделни пазари моделът ще се предлага и с 5-степенна, механична скоростна кутия с оглед понижаване на базовата цена. Дизеловата версия обаче отпада от гамата на модела. 

Интериорът е модерен, богато оборудван и изработен от качествени материали и предлага място за 5 човека, както и 380 литра багажно пространство. Базовото оборудване включва 4 въздушни възглавници, климатик, мултимедийна система с 7-инчов екран, пълен ел. пакет и камера за заден ход. За неща като климатроник, адаптивен круиз контрол и повечето познати асистенти за подпомагане на шофирането, които намират място в серийното оборудване на повечето модерни автомобили ще трябва да се доплаща, което не е изненада имайки предвид цената от 17 400 долара с която Honda WR-V ще стартира. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар